Boeken op basis van Scans

Zodra er nog scans te boeken zijn, dan kan u dat zien aan het dagboek in het hoofdmenu. Naast het dagboek wordt het aantal nog te verwerken of te boeken documenten vermeld in een rode cirkel.

 

clip2466

Om de nog te boeken documenten te bekijken, klikt u op nieuw-01  in het desbetreffende dagboek. Vervolgens komt u in het onderstaande scherm terecht. De eerste (oudste) scan staat nu klaar om te boeken.

 

clip2467

 

Automatische herkenning (OCR)

 

Wanneer u werkt met scans of .pdf-documenten, dan herkent Admisol automatisch de leverancier en in sommige gevallen ook de referentie of de gestructureerde mededeling. Indien de leverancier nog niet bestaat, dan heeft u 2 opties om die aan te maken:

 

Nieuw (leverancier): maak een nieuwe leveranciersfiche aan en vul de gegevens manueel in.
Nieuw via kruispuntbank: maak een nieuwe leveranciersfiche aan en zoek de adresgegevens automatisch op in de Kruispuntbank Voor Ondernemingen.

 

 

Onderdelen van het scherm: de scan

 

Boven het document ziet u nu de volgende reeks iconen staan:

 

clip2465

 

Opnieuw

Door op deze knop te klikken, laat u de automatische herkenning nogmaals lopen.

 

Rechts

Hier kan u de positie van het document bepalen ten opzichte van het scherm van de boeking (links). U kan ervoor kiezen om het scherm met het document links, rechts, boven of onder het scherm van de boeking te plaatsen.

 

Lijst

Deze knop opent de lijst met geselecteerde of aangevinkte pagina's. Hier kan u beslissen om één of meerdere pagina's aan de boeking te linken.

 

Opladen

Met de knop 'Opladen' kan u extra .pdf-documenten aan de lijst met de nog te boeken documenten toevoegen.

 

1 Geselecteerd

Deze vermelding toont hoeveel pagina's u momenteel heeft geselecteerd.

 

downloadblack-01 'Downloaden': dit icoon download het document. Let op! Admisol geeft het originele bestand weer. Indien u 1 bestand geïmporteerd heeft met daarin 10 facturen, dan zullen deze 10 facturen gedownload worden.

deleteblack-01 'Verwijderen': Verwijderen geeft u de volgende mogelijkheden:

 

Zie: bestanden verwijderen/ verplaatsen

 

Indien gekoppeld aan een boeking:

 

Loskoppelen van dit document (u kan het document opnieuw gebruiken in dit dagboek)
Volledig verwijderen
Annuleren

 

Indien niet gekoppeld aan een boeking:

 

Verplaats naar dagboek (en kies vervolgens in welk dagboek u de scan wenst te boeken)
Volledig verwijderen
Annuleren

 

windowblack-01 'Openen in een nieuw venster': maak gebruik van deze instelling indien u van 2 schermen gebruik maakt (of 1 groot scherm). U kan ook 2 maal op de scan klikken om hetzelfde resultaat te verkrijgen.

 

rotateblack-01 'Afbeelding roteren': roteer uw afbeelding per 90°.

 

Groep selecteren

Indien deze optie is aangevinkt, dan zal Admisol automatisch de bij elkaar horende pagina's selecteren, bijvoorbeeld: Indien u een factuur heeft met 3 pagina's, dan zal Admisol op voorhand deze 3 pagina's aanvinken op basis van automatische herkenning (OCR).

 

 

Handmatig meerdere pagina's selecteren

 

Vanaf nu kan u ook scrollen in de documenten. Op die manier kan u zien welke documenten er nog in de wachtrij staan om te worden geboekt:

 

clip2468

 

U kan steeds de pagina's aanvinken die aan de huidige boeking moeten worden toegevoegd. Ook kan u pagina's individueel downloaden of verwijderen uit de lijst. Klik op een pagina om deze ingezoomd weer te geven.

 

 

Pagina overslaan

 

Indien u een document nog niet wilt boeken, vink dan het vinkje uit zodat het niet meer geselecteerd is. Vink vervolgens het document aan dat u wel wenst te boeken.

 

 

Indien de documenten juist geselecteer zijn, vul dan de gegevens van de boeking in en druk op save-01 om te bewaren. Het stuk is nu geboekt, en de scan 'hangt' eraan.