Elektronische facturatie (UBL)

Telkens wanneer u een nieuwe uitgaande factuur aanmaakt, genereert Admisol automatisch de elektronische factuur.

Hier ziet u hoe dat werkt.

 

 

Wat typeert een UBL-factuur?

 

Nu heeft u de factuur gedownload, maar hoe kunt u nu zien dat het effectief gaat om een elektronische UBL-factuur? Ook dat is helemaal niet moeilijk. Deze gouden regel geldt voor alle elektronische facturen: Wanneer u de gedownloade factuur opent in Adobe Reader, dan kan u aan het icoontje van de paperclip zien of er aan uw .pdf-bestand een bijlage gekoppeld is. Wanneer er, zoals in onderstaand voorbeeld, een xml-bestand als bijlage bij de .pdf gevoegd is, dan mag u er zeker van zijn dat het gaat om een elektronische factuur.

 

clip2320

 

 

 

 

Zelf UBL-facturen aanmaken

 

Om een elektronische factuur aan te maken, beginnen we best bij een nieuwe uitgaande factuur: ‘Hoofdmenu' => ‘Facturatie’ => ‘Uitgaande factuur’.

 

clip2316

 

Om de nieuwe uitgaande factuur aan te maken, klikt u op de groene plus in het overzicht bij ‘Uitgaande facturen’.

 

clip2317

 

Eens u een nieuwe uitgaande factuur heeft aangemaakt, zal u het .pdf-bestand nog moeten downloaden. Dat kan u doen door de aangemaakte factuur op te slaan via het disketje.

 

clip2318

 

Vervolgens downloadt Admisol de factuur als .pdf-bestand. Dat bestand kan u terugvinden onderaan de browserbalk of in de map ‘Downloads’ op uw computer.

 

clip2319

 

Maakt u reeds uw facturen in Admisol, maar maakt u gebruik van een Excel-template? Neem dan contact op met onze helpdesk om de mogelijkheden te bespreken.